In Procedure – the Movie

De documentaire In Procedure (60’) vertelt het verhaal van Hassan, een vader die naar Nederland is gevlucht om zijn gezin te redden.

Zijn 15-jarige dochter is ernstig ziek en hij heeft ook haar moeten achterlaten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem echter zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing.

Jiska Rickels (4 Elements, El sonido del Bandonéon) maakte voor De Correspondent reeds eerder een 10 minuten portret van Hassan.

Het thema van de film is gezinshereniging en de documentaire verbreedt het draagvlak voor de komst van vele gezinnen die zich momenteel bij hun vader en broer willen voegen. Je gaat Hassan en zijn gezin zién. Geen nummer, geen anonieme vluchteling, maar een vader die het liefst met zijn gezin wil zijn. Dit verlangen naar verbinding raakt een universele behoefte.

Er worden veel films over vluchtelingen gemaakt momenteel. Ze gaan vaak over de eerste fase van noodopvang die een jaar geleden aan de hand was. Deze documentaire gaat over de fase erna, de gezinsherenigingen die nu plaatsvinden. Elke dag staan op Schiphol gezinnen die zich voegen bij de vaders en broers die vorig jaar vooruit zijn gevlucht en waar men zo bang voor was.

Trailer In Procedure

interview-dam

Partners

Back To Society wordt mogelijk gemaakt met steun van de volgende organisaties

Read more